Cloud Storage

Het aller grootste voordeel van werken in de cloud is dat je overal ter wereld kunt werken. Er is enkel een werkende internet verbinding nodig en je bent klaar om te werken. Om dit mogelijk te maken moet je gebruik maken van data opslag in de cloud. Dit noemen ze ook wel cloud storage. Alle bedrijfsdata worden dan opgeslagen op het internet. Gebruikers kunnen deze gegevens dan synchroniseren met hun computer zodat ze ook offline kunnen werken. 

Synchronisatie van bestanden

Synchronisatie gaat vrijwel altijd automatisch. Dit betekent dat bestanden en mappen worden aangemaakt via de normale mappenstructuur op pc of mac. Zo lijkt het of de gebruiker alleen gebruik maakt van de mappenstructuur op de pc. In werkelijkheid worden bestanden direct gesynchroniseerd naar een online opslag. Hiervandaan worden bestanden verder gesynchroniseerd naar de andere medewerkers. Voordelen van deze manier van werken is dat er niets veranderd voor de medewerker, maar dat versiebeheer alleen maar makkelijker wordt.

Google Drive

Google Drive is de cloud storage service van Google. Standaard beschikbaar voor ieder Google Account. In Google Apps for Work is Google drive beschikbaar vanaf 30GB per gebruiker. Er is uitgebreid versiebeheer in de online applicatie.

Lees Meer

oneDrive by Microsoft

OneDrive is de cloud storage applicatie van Office 365 en microsoft. OneDrive is beschikbaar voor zowel persoonlijke accounts als zakelijke accounts. Microsoft integreert onedrive gemakkelijk in windows pc of laptops en offline office pakketten.

Lees Meer

Dropbox

Dropbox is misschien wel de bekendste cloud storage oplossing. Dropbox was een van de eerste pioniers op het gebied van cloud storage. Met een makkelijke desktop applicatie en een uitgebreide webapplicatie gemakkelijk te integreren in elke oplossing.

Lees Meer

Copyright ©2018, All rights reserved, Everything About Computers

Offerte aanvragen

Met onderstaand formulier kunt u eenvoudig een offerte bij ons aanvragen.